FAQ

Veelgestelde vragen over permanente make-up

Bent u niet bekend met permanente make-up of wilt u graag meer weten over de behandeling? Wij hebben een aantal veel gestelde vragen voor u op een rij gezet:

Wat is permanente make-up?
Voor wie is permanente make up geschikt?
Hoe verloopt een behandeling?
Doet het pijn?
Hoe lang blijft permanente make up zitten?
Hoe zit het met de hygiëne?
Waar moet ik op letten voor de behandeling?
Gaat de huid zwellen na de behandeling?
Wat is het verschil tussen permanente make up en tatoeages?
Wat is een informed consent?

 


Wat is permanente make-up?
Permanente make-up is een pigment (vloeistof) aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultra dunne naald die snel op en neer gaat. Fabulous Face gebruikt alleen Europees goedgekeurde pigmenten.


Voor wie is permanente make-up geschikt?
Permanente make-up is geschikt voor iedereen, zowel vrouwen als mannen die er elke dag verzorgd uit willen zien. Denk hierbij aan wenkbrauwen die erg dun zijn geworden of helemaal weg zijn.
Mooie oogopslag met een eyeliner.
Personen die zelf niet goed meer de make-up kunnen aanbrengen.
Smalle lippen of bijna geen contouren van de lippen meer hebben.
Sportieve mensen die er altijd verzorgd uit willen zien.
Voor personen met een make-up allergie.
Littekens die u minder zichtbaar wilt hebben.


Hoe verloopt een behandeling?
Bij Fabulous Face nemen we de tijd voor u. We luisteren goed naar uw wensen en adviseren u over de mogelijkheden voor uw gezicht.  Alvorens te starten met de pigmentatie zal er eerst een informed consent (vragenlijst) met u worden door genomen. Mochten er geen contra-indicaties zijn dan gaan we beginnen met het tekenen van de vorm. Standaard werken wij met dunne naalden. Dat duurt iets langer, maar werkt veel nauwkeuriger. Zo ontstaat er een mooier en strakker resultaat.Als deze door u is goedgekeurd gaan we samen de kleur bepalen.
De eerste behandeling zal ongeveer 1,5 uur duren. Nadat de pigmentatie klaar is, is de kleur altijd veel donkerder als de uiteindelijke kleur. Deze kleur vervaagt de eerste week zeker 30%. De kans bestaat dat u kleine korstjes krijgt. Dit is een normaal proces en deze vallen er vanzelf af. Na de pigmentatie zal ik met u doornemen wat u de aankomende tijd wel en niet mag doen. Tevens maken we een afspraak voor de tweede behandeling. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele vervaging weer mooi op te vullen en bij te werken.
Na deze tweede behandeling is het resultaat op zijn mooist. De tweede behandeling duurt ongeveer drie kwartier tot een uur.


Doet het pijn?
De behandeling is niet geheel pijnloos. ik gebruik een behandeltechniek waardoor eventuele pijn tijdens de behandeling goed te doen is. U zult ervaren dat de eventuele pijn na de behandeling vrijwel meteen is verdwenen.


Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
De meeste permanente make-up blijft ongeveer 3 tot 5 jaar zitten. De pigment gaat langzaam verdwijnen in de huid door celvernieuwing en door invloed van UV licht. De huid van ieder individu is echter anders waardoor de pigmentatie bij ieder persoon anders kan uitvallen.
Een Touch up behandeling is dan een goede oplossing zodat u ten alle tijden de perfecte kleur en vorm behoudt.


Hoe zit het met de hygiëne?

Wij werken uitsluitend volgens de strenge richtlijnen van de GGD en werken daardoor met volledig gesteriliseerde verpakkingen en naalden. Ook onze pigmenten zijn volledig goedgekeurd volgens de Europese normen en wetten.


Waar moet ik op letten voor de behandeling?
Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen, dit maakt het bloed dunner waardoor de pigment minder goed hecht in de huid. Ruim voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken, zoals aspirine en ander medicatie die het bloed dun maken. Overleg eventueel vooraf met uw huisarts. U mag wel een pijnstiller nemen zoals paracetamol.


Gaat de huid zwellen na de behandeling?
Er kan een zwelling optreden, maar deze verdwijnt meestal na 24 uur. Na de behandeling is het raadzaam om te koelen om de zwelling te onderdrukken.
Uw dagelijkse werkzaamheden kunt u na de behandeling meteen weer oppakken.


Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeages?

Op het oog lijkt permanente make-up hetzelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem echter in het gebruik van de naalden en het pigment en de diepte die de naald in de huid gaat.
Bij tatoeëren wordt de inkt veel dieper in de huid ingebracht, deze inkt wordt door de vetcellen ingekapseld met als resultaat dat de tatoeage bijna niet vervaagt.
Doordat we bij pigmenteren niet zo diep in de huid gaan en een andere samenstelling van de pigmenten gebruiken vervagen deze door de jaren heen.


Wat is een informed consent?
Een informed consent is een vragenlijst die we samen doornemen voordat we aan de behandeling gaan beginnen. We nemen eventuele contra indicaties met u door omdat permanente make-up in combinatie met een aantal medicijnen en of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen.

 

Deel deze pagina: Share on FacebookTweet about this on Twitter